A fost lansata competitia   in cadru programului FP 7 - ERA-NET NEURON. 2015 cu tematica "Neurodevelopmental Disorders".

INFORMATII:
http://uefiscdi.gov.ro/articole/3927/Apel-Neuron-2015.html;

http://www.neuron-eranet.eu/en/553.php

  

 

image003image005image006

PROIECT FP7 AL COMISIEI EUROPENE: MEDIGENE (FP7-279171)

 

Obiectivul MEDIGENE: „GENETIC AND ENVIRONMENTAL FACTORS OF INSULIN RESISTANCE SYNDROME AND ITS LONG-TERM COMPLICATIONS IN IMMIGRANT MEDITERRANEAN POPULATIONS” 

 

 1. Titlul proiectului

Factorii genetici si de mediu ai sindromului de rezistenta la insulina si ai complicatiilor pe termen lung in populatiile imigrante ale Mediteranei

 1. Acronimul Propunerii

MEDIGENE

 1.  Bugetul total al proiectului european pentru toti partenerii (in EURO)

4320349,80

 1. Durata proiectului (luni):

48 luni (1 ianuarie 2012 – 30 decembrie 2015)

 1. Date de identificare apel

FP7-279171

 1. Link către site-ul proiectului*

www.medigene-fp7.eu

 1. Partenerul roman

Universitatea de Medicina si Farmacie C. Davila

Prof. Dr. Mihail Coculescu

 1. Coordonator general al proiectului

Universitatea Montpellier (IURC)

Prof. Dr. Florin Grigorescu

 

 

Untitled1

 

FI-STAR PREZENTARE GENERALA

FUTURE INTERNET - SOCIAL TECHNOLOGICAL ALIGNMENT in HEALTHCARE
NR. 604691

 

Untitled

 

FI-STAR este un proiect european de cercetare FP7 nr. 604691 cu 75% finantare de la Comisia Europeana. Autoritatea contractanta ce a sustinut finantarea cu un procent de 25% din valoarea proiectului este reprezentata de UEFISCDI.

Acesta face parte din faza a doua a programului FI-PPP in domeniul sanatatii electronice(eHealth). Proiectul a debutat in aprilie 2013 si va dura 30 de luni.

Bazandu-se pe tehnologia Future Internet, propune  experimente avansate in domeniul medical pentru a crea un cadru robust bazat pe paradigma “software to data”. FI-STAR isi propune sa valideze conceptul unei platforme de unice, dezvoltate in cadrul programului FI-PPP prin utilizarea de Generic Enablers(GE) ca baza tehnologica pentru cadrul mentionat anterior.

Un lant cu valoare sustenabila care va urmari ciclul de viata al GE-urilor va permite proiectului FI-STAR sa creasca dincolo de durata proiectului. Prin dezvoltarea unei comunitati se va crea un ecosistem complex pentru toate grupurile de utilizatori de pe piata medicala mondiala si piete adiacente bazate pe specificatiile FI-PPP, oferind comunitatii sofware, standardizat si certificat, incluzand o platforma securizata si robusta. Profitand de avantajele oferite de Cloud si garantand protectia datelor personale si sensibile ce strabat sistemele cloud publice.

Aplicatiile experimentale selectate in domeniul sanatatii tintesc un set divers de scenarii reale a carui inteligenta, eficienta, sustenabilitate si performanta pot fi imbunatatite radical printr-o stransa integrare utilizand sevicii avansate de Internet networking.

FI-STAR va lansa in diferite tari ale Uniuniii Europene siteuri experimentale care vor deservi peste 6 milioane de oameni. In aceste trialuri, FI-STAR va valida conceptul central al platformei FI-PPP folosind GE( generic enablers) pentru a-si construi cadrul si va introduce aplicatii simple si interactive cu o foarte buna functionabilitate. 

 

 

Untitled1

 

FI-STAR prezentarea generala a Use Case-ului din Romania / Bucuresti

 

RECUPERARE CARDIACA LA DOMICILIU PRIN TELEMEDICINA

 

Recuperarea cardiaca reprezinta un program profesional, supervizat medical, individualizat in functie de afectiunile si de nevoile fiecaruia dintre dumneavoastra, care are un rol decisiv in a va ajuta sa va reveniti dupa un eveniment cardiologic nedorit, sa va stabilizati afectiunea cardiaca si sa depasiti mai usor perioada de dupa spitalizare.

Aceasta poate fi efectuata in diferite moduri(care din pacate sunt foarte restranse in Romania):

 • Internare in clinici specializate de recuperare
 • Recuperare cardiaca ambulatorie
 • Recuperarea cardiaca la domiciliu individuala
 • Recuperare la domiciliu utilizand telemedicina

      image010

Telemedicina reprezinta o noua ramura a medicinei aflata in plina dezvoltare ce presupune interactiunea medicului cu pacientul de la distanta, pentru a imbunatati supravegherea si comunicarea cat si pentru a reduce costurile de sanatate.

FI-STAR este un proiect de cercetare european (nr. 604691) ce isi propune testarea unor solutii  telemedicale in diferite domenii ale medicinei.

Clinica de Cardiologie Bagdasar, din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila, Romania, una dintre cele 3 mari unitati de tratament din Bucuresti, este partener activ in proiectul de cercetare european FI-STAR si isi propune testarea unei solutii de recuperare cardiologica prin telemedicina.

 
Copyright В© 2013 UMF. All Rights Reserved.
U.M.F. Carol Davila - Bucuresti
Cod fiscal: 4192910 Cont: RO57TREZ70220F330500XXXX
Banca: Trezorerie sect. 2