Trecere în revista a evenimentelor organizate de U.M.F. "Carol Davila" sub egida sau în parteneriat cu Universitatea

In Universitatea noastra se desfasoara a X-a ediţie a evenimentului “Zilele Educaţiei Medicale” având ca invitați personalități remarcabile din lumea medicală.

"Zilele Educatiei Medicale” este un proiect national care se desfasoara in departamentul SCOME (Standing Committee on Medical Education) din cadrul FASMR fiind initiat la nivel local în 2008 de catre SSMB si implementat din anul 2010 la nivel national, in universitatile de medicina partenere din Cluj, Craiova, Iasi, Sibiu, Targu Mures si Brasov. Manifestarile din cadrul evenimentului sunt atat comune (Conferinta de Orientare Postuniversitara, Cursuri BLS, Workshop Knots and Sutures) cat si distincte (Targul Laboratoarelor de Cercetare si nu numai).

Acest proiect a luat nastere din dorinta studentilor la medicina de a le oferi colegilor din toti anii de studiu oportunitatea de a avea acces la o educatie complementara ariei curriculare standard. Mai mult, dorim ca situatia financiara a studentului sa nu reprezinte un impediment pentru desavarsirea pregatirii sale profesionale, astfel incat am decis sa nu se perceapa nici o taxa de participare pe durata acestui eveniment si ne dorim ca acest lucru sa ramana neschimbat si in continuare.

Pe langa substratul stiintific, unul dintre obiectivele acestui proiect este de a familiariza studentii cu mediul academic, de a le capta interesul si de a-i impulsiona sa treaca dincolo de cunostiintele dobandite in timpul cursurilor. Pentru a intari acest fapt, ne propunem sa inlesnim familiarizarea studentilor si a profesorilor cu conceptul de implicare activa a studentilor in dezvoltarea curriculei si a educatiei moderne axate pe student si pe rezolvarea problemelor (outcome based medicine).

Un alt punct forte al acestei manifestari este faptul ca stimuleaza socializarea, colegialitatea si uneste comunitatea medicala studenteasca din cadrul UMF “Carol Davila” . De asemenea, le ofera acestora posibilitatea de a interactiona cu personalitati medicale de inalta anvergura, pilonii medicinei moderne din centrul universitar respectiv.

1 82 3 11

45 6

7 89

 

 

Vineri, 17.03.2017, doua personalitati marcante ale stomatologiei universale, Jean-François Roulet de la Universitatea din Florida si Michael Glick, Scoala de Medicina Dentara a Universitatii din Buffalo, au primit onorantul titlu de Doctor Honoris Causa al Universitatii noastre.

Ceremonia acordarii titlurilor a avut loc la Rectoratul Universitatii in prezenta conducerii Universitatii.

11 resize 10 resize

23 resize 24 resize

 

Vernisaj Sculptura Constantin Brancusi - Joi 17 Noiembrie 2016, Ora 18:00, Holul de Onoare al Facultatii de Medicina

brancusi romana opt1

 

Doliu la UMF „Carol Davila” Bucureşti

Comunitatea academică a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti aduce un ultim omagiu celui care a fost prof.dr. Corneliu Dragomirescu. Pierderea uneia dintre cele mai remarcante personalităţi ale chirurgiei generale din medicina românească şi nu în ultimul rând a unui bun coleg şi prieten, prof.dr. Corneliu Dragomirescu, membru titular al Academiei de Ştiinţe Medicale şi fost prorector al UMF „Carol Davila”, lasă un gol adânc în sufletele noastre. Rolul său bine definit în societatea românească, atât prin devotamentul faţă de pacient, cât şi prin cel al profesiei de medic chirurg, de care a dat dovadă mai bine de patru decenii, se încheie astăzi. Viitorul însă, îl va aşeza cu siguranţă în galeria de aur a marilor chirurgi şi profesori români. Dumnezeu sa-l odihnească în pace!

Consiliul de Administraţie al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti
Copyright © 2013 UMF. All Rights Reserved.
U.M.F. Carol Davila - Bucuresti
Cod fiscal: 4192910 Cont: RO57TREZ70220F330500XXXX
Banca: Trezorerie sect. 2