Trecere în revista a evenimentelor organizate de U.M.F. "Carol Davila" sub egida sau în parteneriat cu Universitatea

 

ROMMEDICA 2017

Editura Universitară „Carol Davila” a reprezentat Universitatea noastră la cea de-a XXVII–a ediţie a Târgului Internațional de Medicină și Farmacie – ROMMEDICA 2017, organizat de ROMEXPO SA, în pavilionul C1 al complexului ROMEXPO, din Bucureşti.

 1

 2

 

Editura Universitară „Carol Davila” București a participat la Rommedica 2017 cu lansări de cărți medicale, prezentări ale cărților editate recent și vânzare de cărți.

În zilele de 6 şi 7 aprilie 2017, au fost prezentate publicului și lansate următoarele monografii, cu participarea autorilor, care au oferit autografe:

 • Tratat de chirurgie extrapelvină a cancerului de ovar – sub redacţia Prof. dr. Nicolae Suciu, autori: Patriciu Achimaş Cadariu, Nicolae Bacalbaşa, Alexandru Blidaru, carte în coeditare, Editura Universitară „Carol Davila” şi Editura Academiei Române.
 • Aspecte diagnostice şi terapeutice în neoplasmul de endometru – sub redacţia Prof. dr. Gabriel Bănceanu, autori: Nicolae Suciu, Oana Toader, Nicoale Bacalbaşa.

3

4

 • Course of Surgery for the 4th and 5th Year Students VOL I şi II – sub coordonarea Prof. dr. Mircea Beuran.
 • Bazele practicii farmaceutice – autori: Dumitru Lupuliasa şi Victoria Hârjău.
 • Visual Vignettes in Endocrinology – autoare: Adina Ghemigean şi Mara Carşote.
 • Radioimagistică medicală – Radiofizică şi tehnică – autori: Ana-Magdalena Bratu, Constantin Zaharia.

5

6

 • Propedeutica chirurgicală pentru asistenţii medicali – autori: Victor Strâmbu, Eugen Dan, Cristian Iorga, Mihail Iuliu.
 • Atlas de colposcopie – autori: Liana Pleş, Mircea Octavian Poenaru, Anca Daniela Stănescu.

7

8

 • Atlas de electroforeză clinică – autoare Andreea Chiva.
 • Actualităţi în obstetrică-ginecologie şi neonatologie – autoare: Claudia Mehedinţu, Simona Vlădăreanu.

9

10

 • Consideraţii asupra tratamentelor protetice în geronto-stomatologie – autoare: Mihaela Pantea.
 • Cazuri clinice de psihologie medicală şi psihosomatică – sub redacţia Ovidiu Popa Velea.
 • Psihologie Medicală – autori: Ovidiu Popa Velea, Liliana Diaconescu, Alexandra Mihăilescu, Mihaela Pană, Carmen Truţescu, Mara Jidveian Popescu, Aurora Frunză.

Au fost prezentate şi ultimele numere ale Revistelor tipărite în cadrul Editurii Universitare „Carol Davila”:

Journal of Surgical Sciences, Journal of Medicine and Life, Romanian Journal of Ophthalmology, Romanian Journal of Military Medicine.

 

ROMMEDICA – 3 ZILE DEDICATE SPECIALISTILOR DIN MEDICINA

 

Dragi colegi,

Am placerea sa va anunt ca s-a afisat programul Congresului UMF Carol Davila 2017, din perioada 29-31 mai. Este disponibil la adresa:

http://www.congresumf.ro/program/

In Universitatea noastra se desfasoara a X-a ediţie a evenimentului “Zilele Educaţiei Medicale” având ca invitați personalități remarcabile din lumea medicală.

"Zilele Educatiei Medicale” este un proiect national care se desfasoara in departamentul SCOME (Standing Committee on Medical Education) din cadrul FASMR fiind initiat la nivel local în 2008 de catre SSMB si implementat din anul 2010 la nivel national, in universitatile de medicina partenere din Cluj, Craiova, Iasi, Sibiu, Targu Mures si Brasov. Manifestarile din cadrul evenimentului sunt atat comune (Conferinta de Orientare Postuniversitara, Cursuri BLS, Workshop Knots and Sutures) cat si distincte (Targul Laboratoarelor de Cercetare si nu numai).

Acest proiect a luat nastere din dorinta studentilor la medicina de a le oferi colegilor din toti anii de studiu oportunitatea de a avea acces la o educatie complementara ariei curriculare standard. Mai mult, dorim ca situatia financiara a studentului sa nu reprezinte un impediment pentru desavarsirea pregatirii sale profesionale, astfel incat am decis sa nu se perceapa nici o taxa de participare pe durata acestui eveniment si ne dorim ca acest lucru sa ramana neschimbat si in continuare.

Pe langa substratul stiintific, unul dintre obiectivele acestui proiect este de a familiariza studentii cu mediul academic, de a le capta interesul si de a-i impulsiona sa treaca dincolo de cunostiintele dobandite in timpul cursurilor. Pentru a intari acest fapt, ne propunem sa inlesnim familiarizarea studentilor si a profesorilor cu conceptul de implicare activa a studentilor in dezvoltarea curriculei si a educatiei moderne axate pe student si pe rezolvarea problemelor (outcome based medicine).

Un alt punct forte al acestei manifestari este faptul ca stimuleaza socializarea, colegialitatea si uneste comunitatea medicala studenteasca din cadrul UMF “Carol Davila” . De asemenea, le ofera acestora posibilitatea de a interactiona cu personalitati medicale de inalta anvergura, pilonii medicinei moderne din centrul universitar respectiv.

1 82 3 11

45 6

7 89

 
Copyright В© 2013 UMF. All Rights Reserved.
U.M.F. Carol Davila - Bucuresti
Cod fiscal: 4192910 Cont: RO57TREZ70220F330500XXXX
Banca: Trezorerie sect. 2