In Universitatea noastra se desfasoara a X-a ediţie a evenimentului “Zilele Educaţiei Medicale” având ca invitați personalități remarcabile din lumea medicală.

"Zilele Educatiei Medicale” este un proiect national care se desfasoara in departamentul SCOME (Standing Committee on Medical Education) din cadrul FASMR fiind initiat la nivel local în 2008 de catre SSMB si implementat din anul 2010 la nivel national, in universitatile de medicina partenere din Cluj, Craiova, Iasi, Sibiu, Targu Mures si Brasov. Manifestarile din cadrul evenimentului sunt atat comune (Conferinta de Orientare Postuniversitara, Cursuri BLS, Workshop Knots and Sutures) cat si distincte (Targul Laboratoarelor de Cercetare si nu numai).

Acest proiect a luat nastere din dorinta studentilor la medicina de a le oferi colegilor din toti anii de studiu oportunitatea de a avea acces la o educatie complementara ariei curriculare standard. Mai mult, dorim ca situatia financiara a studentului sa nu reprezinte un impediment pentru desavarsirea pregatirii sale profesionale, astfel incat am decis sa nu se perceapa nici o taxa de participare pe durata acestui eveniment si ne dorim ca acest lucru sa ramana neschimbat si in continuare.

Pe langa substratul stiintific, unul dintre obiectivele acestui proiect este de a familiariza studentii cu mediul academic, de a le capta interesul si de a-i impulsiona sa treaca dincolo de cunostiintele dobandite in timpul cursurilor. Pentru a intari acest fapt, ne propunem sa inlesnim familiarizarea studentilor si a profesorilor cu conceptul de implicare activa a studentilor in dezvoltarea curriculei si a educatiei moderne axate pe student si pe rezolvarea problemelor (outcome based medicine).

Un alt punct forte al acestei manifestari este faptul ca stimuleaza socializarea, colegialitatea si uneste comunitatea medicala studenteasca din cadrul UMF “Carol Davila” . De asemenea, le ofera acestora posibilitatea de a interactiona cu personalitati medicale de inalta anvergura, pilonii medicinei moderne din centrul universitar respectiv.

1 82 3 11

45 6

7 89

 
Copyright В© 2013 UMF. All Rights Reserved.
U.M.F. Carol Davila - Bucuresti
Cod fiscal: 4192910 Cont: RO57TREZ70220F330500XXXX
Banca: Trezorerie sect. 2